Tineke

“Wanneer de mond glimlacht, glimlacht het hart”

(Chinese spreuk)

 

Adem- en Ontspanningstherapeut, Psychosomatisch Therapeut,  Acupuncturist, Adem-massages

Als kind struinde ik graag in de natuur. In de natuur voelde ik me verbonden, rustig en ontspannen. Tussen de mensen voelde ik me vaak wat ongemakkelijk. Maar na een tijdelijke baan in een ziekenhuis ontdekte ik dat mijn passie zowel bij de mens als bij de natuur ligt.  Inmiddels werk ik alweer vele jaren op verschillende gebieden waarin het menselijk lichaam en de menselijke psyche een centrale rol spelen. Balans en innerlijke groei zijn belangrijke thema’s voor mij.

“De natuur is wel altijd een rode draad, een heel belangrijke inspiratiebron in mijn leven gebleven. Struinen in de natuur is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen”.

 

Meditatie brengt balans in mijn leven

Naast mijn werk heb ik 3 jaar vrijwilligerswerk gedaan in het Hospice in Rotterdam. Deze jaren heb ik als heel positief en intensief ervaren. Het is heel bijzonder om mensen van zo dichtbij mee te mogen maken in de laatste fase van hun leven.
Via dit werk en de opleiding “Leven en Sterven vanuit Tibetaans Boedhistisch perspectief” ontdekte ik de waarde van meditatie. Door meditatie leerde ik mijn angsten en drijfveren kennen, ik leerde te ontspannen, los te laten en werkelijk aandachtig te zijn. Ik leerde mijn energie beter te verdelen en  meer vanuit mijn hart te leven en te communiceren.

Energie laten stromen met Adem & Ontspanningstherapie en Adem-massages (ook voor kinderen)

Vanuit mijn behoefte om dit aan anderen over te dragen ben ik in 2002 meditatiecursussen en ontspanningslessen gaan geven. In 2008 heb ik de 3-jarige opleidingen in Adem- en Ontspanningstherapie (methode van Dixhoorn  http://www.methodevandixhoorn.com) en de 2-jarige opleiding Sivas-acupunctuur gevolgd.

Na mijn verhuizing naar Utrecht in februari 2017 ben ik met het geven van cursussen en lessen gestopt. Ik geef nu nog individuele sessies Adem- en ontspanningstherapie en Omgaan met Stress, en sinds kort ook Adem-massages.

Adem- en Ontspanningstherapie

Deze methode sluit prachtig aan bij mijn eerdere opleidingen en ervaringen. In deze therapie komt alles samen, namelijk elementen uit de haptonomie, meditatie, mindfulness; het stil worden, de aandacht, het voelen, bewust worden, zodat energie weer kan gaan stromen en blokkades worden opgeheven.

Acupunctuur

Acupunctuur gebruik ik, indien gewenst, ter ondersteuning van de Ontspanningstherapie, bijv. met behulp van verblijfsnaaldjes.

Adem-massage

Dit is een fijne massage waarbij de adem een heel belangrijke rol speelt. Door middel van de massage kan het lichaam meer ontspannen.  waardoor er automatisch meer ruimte voor de adem komt. Je gaat je adem meer ervaren (ipv. beheersen). Deze massage is ook heel geschikt voor kinderen die stressklachten hebben