Atlasbehandeling (Cervical Release Therapy)

Cervicale Release Therapy

Heb je last van van hoofdpijn, nekpijn, nek- schouder- armklachten of rugklachten, dan kun je baat hebben bij Cervical Release Therapy.

De nek bestaat uit een aantal wervels in combinatie met ligamenten en gewrichtsbanden. De spieren zorgen voor bijkomende ondersteuning en beweeglijkheid. De nek draagt de schedel. Doordat de nekwervels minder beschermd zijn dan de rest van de wervelkolom zijn deze meer onderhevig aan letsels en andere aandoeningen welke pijn en bewegingsbeperking geven.

Ten gevolge van trauma’s zoals bijvoorbeeld een hersenschudding, whiplash, geboortetrauma of psychische stress en overbelasting kan een spierverdedigingsreactie in de bovenste nekspieren ontstaan. Bovendien is meestal een bewegingsbeperking en een verkeerde stand van de wervelkolom het gevolg. Dit kan leiden tot bovenstaande klachten.

Wat is Cervical Release Therapy?

Deze behandelvorm  is een combinatie van manuele en mechanisch ondersteunde technieken, waarbij het doel is om oppervlakkige en diep gelegen weefselstructuren van de nek te ontspannen. Voor het mechanische gedeelte maak ik gebruik van een speciale fibreerstift. Als gevolg van deze ontspannende technieken kunnen blokkeringen zichzelf opheffen zodat de wervelkolom haar optimale functionele positie weer kan innemen.

Reacties na behandeling

In de periode na de behandeling kunnen tijdelijke reacties worden ervaren, zoals vermoeidheid en spierpijnen in de nek, rug en lendenen door aanpassing van spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Resultaten:

  • veel van bovengenoemde klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, nek- schouder- armklachten of rugklachten verminderen of verdwijnen
  • mensen merken vaak dat ze een betere houding aannemen
  • men ervaart vaak een verbeterde algehele balans

 

Informeer bij Peter (06 53869380) of deze behandeling voor jou geschikt is.